Ebru Gökçeler

Hayal kuralım

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayal kurmayı seven insanları seviyorum. Hayatla bağlarını koparmayan, umutlarını taze tutan, denemekten korkmayan insanlar onlar.

Çoğumuz hayal kurmayı unuttuk. Oysa her şey hayal etmekle başlar. Hayal kuran insanların kendilerine inançları vardır. Başaracaklarına inanırlar. Hedeflerine ulaşabilmek için gayret içindedirler. Hayal kurmamak için bahaneler üretir çoğu insan. Adı üstünde hayal işte, boş hayaller peşinde koşamam der dururlar. Bilmezler ki, o kurduğumuz hayaller olmasa,  gerçekleştirmek için emek harcayacağımız belki de bir amacımız olmayacak.

Kurduğumuz her hayal belki de hayattaki hedeflerimiz olacak. O hayalini kurduğumuz kendi işimize sahip olmak için, bizi harekete geçiren, motivasyonumuzu sağlayan şey olacak.

Hayal kuran insanları seviyorum dedim ya… Özgüvenlidir hayal kuran insanlar. İnanırlar güçlerine, başarabileceklerine. Kendileriyle çıktıkları yolda durmadan, yorulmadan yürürler. Düşerler arada ama hayallerinden vazgeçmez pes etmeden tekrar tekrar denerler. Cesurdur hayal kuran insanlar, hayal etmekten korkmayacak kadar cesur hem de. Kurdukları o hayallerin gerçekleşmesi için ellerinden gelenin fazlası için uğraşırlar. Riske girmekten, konfor alanlarını terk etmekten çekinmezler.

Hayal kurmayı bilen insanlar haddini de bilir. Kendi hayatlarının gerçeği ve hayal dünyaları ilgilendirir onları sadece. Başka hayatların kurdu olmazlar.

Sıradan insanlar olmaz, hayal etmeyi seven bu insanlar, size de hayal kurmanız için ilham olurlar. Köstek değil destek olmayı seçerler. Hayalini gerçekleştirmeyi başaranlara alkış tutarlar.

Severim ben hayal kurabilen, hayal kurdurabilen insanları. Kurdukları hayallerinin gerçekleşmesini de canı gönülden dilerim…

İYİLİK

İyilikten maraz doğmaz. Korkmayın iyi olmaktan, iyilik yapmaktan. Öylesine kolayken iyi olabilmek, kötülüğe tutunmayın körü körüne. Başkalarının mutsuzluğu size ilaç olmasın. Boyamayın kalplerinizi zifiri siyaha, rengarenk gökkuşağı varken.

Tebessüm etmek varken, asmayın suratlarınızı. Hatır sormak yerine sitem etmekten, övmek yerine yermekten, sıvazlamak varken bıçak saplamaktan vazgeçin sırtlarınıza.

Anlamak varken yargılamak, sevmek varken sövmek, alkışlamak varken yok saymak olmasın kolayınıza gelen…

İyilikten maraz doğmaz. İyilikten güzellik doğar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.