Ebru Gökçeler

Kara Kız

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta sonu çalışma masamın çekmecelerini düzenlemeye karar verdim. Uzun zaman olmuştu el atmamıştım. Çekmeceyi her açtığımda gözüme batıyordu. Küçüklüğümden beri dağılmış çekmeceler beni rahatsız eder. O kargaşa sanki hayatımı da karmaşık yapıyor gibi hissederim.

Hükmü kalmamış not kağıtları, köşe yazılarımın karalamaları, fotoğraf albümlerim ne ararsanız vardı çekmecede. Elime albümden çıkmış birkaç fotoğraf geldi. Sanırım dört ya da beş yaşlarındayım. Kendi fotoğrafıma bakarken, tuhaf bir his oluştu içimde. Ne kadar masum bakıyordu bana. Dünyadan ve yaşayacaklarından bir haber… Önünde uzun bir hayat var, okul hayatı, iş hayatı, evlilik hayatı derken bir bakacak ne çok şey yaşamış.

Sizin aracılığınızla o küçük kıza mektup yazmak istedim. Hemen bilgisayarımın başına oturdum…

Selam kara kız,

Önünde koca bir hayat var. Dilerim hayatın kolaylıkla sürüp gitsin. Ama elbette her şey yolunda gitmeyecek bazı zamanlar. Canını yakanlar olacak mesela, kırıp dökenler. Dert etmeyeceğiz bunları, dökülenleri toplayıp, kırılanları atıp yolumuza devam edeceğiz. Başaramayacağız her zaman, kaybettiklerimiz de olacak, tekrar denemekten korkmayacağız.

Aşık olacak çok seveceğiz belki, bir hayırsızı ama yeni sevmelere küsmeyeceğiz, aşka inancımızı yitirmeyeceğiz. Kim bilir belki de aşkların en güzelini en kötüsünü yaşayıp da öğreneceğiz.

Her zaman iyi arkadaşlarımız olmayacak. Bizi kıskananlar, arkamızdan iş çevirenler olacak. Beraber öğreneceğiz, öyle insanlardan kendimizi uzak tutmayı.

Hakkımızı korumayı öğreneceğiz seninle, kimsenin hakkını yemezken, kendi hakkımızı da yedirtmemeyi bileceğiz.

Hedeflerimiz olacak, onlar için çok çalışacağız. Hayallerimizin peşinden beraber koşacağız, düşersek ağlamak sızlanmak yok ama.

Dostlarımız olacak, gözümüzden sakınacağız onları. Kadir kıymet bilenlerden olacağız. Bilmeyenlerden de uzak duracağız.

Evlatlarımız olacak belki de. Onlara ilk önce iyi insan olmayı öğreteceğiz beraber. Doğayı, hayvanları sevmeyi, inançlı olmayı, saygıyı öğreteceğiz.

Anne babamız yaşlanacak, onların üstünden ellerimizi hiç çekmeyeceğiz, gözleri yollarda bekletmeyeceğiz.

Kadın olarak hep dimdik olacağız bu hayatta. Kimsenin bizi hor görmesine, hafife almasına müsaade etmeyeceğiz. Onlar yapamazsın dedikçe biz fazlasını yapacağız.

Hayatımız boyunca o küçük ellerini sımsıkı tutmaya söz veriyorum kara kız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.