Ebru Gökçeler

Yılbaşı ruhu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılbaşı ruhunu seviyorum. Tüm umutsuzluklara, mutsuzluklara rağmen yeni yıl yaklaşırken içime dolan hayata dair inancımı seviyorum.

Rengarenk süslenen yılbaşı ağaçlarının o ışıltısını, masaya konan birkaç küçük kırmızı objeyi, sevdiklerime ne hediye alsam telaşını seviyorum. Yeni yıla heyecanla kucak açarken, geride kalan seneyle de hakkıyla vedalaşmayı seviyorum.

Yeni yıldan temennilerim olduğu gibi, geride bıraktığım yıla teşekkürlerim var elbette.

Beni ve sevdiklerimi yeni yıla sağlıkla kavuşturduğu için ilk sıradaki teşekkürüm buna gelsin. Ruhuma iyi gelmeyen, beni aşağıya çeken insanları hayatımdan kolaylıkla gönderdiği, yeni öğretiler için karşıma bin bir tesadüfle çıkardığı insanlar için de teşekkür ederim.

Tek gözü görmeyen bir yavru kedinin diğer gözü olmama, onlarca sokak hayvanının hayatına bir şekilde dokunmama fırsat verdiği için de ayrıca bir teşekkürüm var. Kabul etmeliyim, evet geçirdiğim en güzel yıllardan biri olmasa da, bana bıraktığı onca anı, kazandırdığı yeni tecrübeler ve iyi ki yaşamışım dediğim her an için de ayrıca teşekkür ederim.

Acısıyla tatlısıyla geçen koca bir yılı geride bırakırken hem kendim hem tüm insanlık için, yeni yıldan beklediğim, gerçekleştirmemde bana destek olmasını umut ettiğim, yapmaya niyet ettiğim şeyler var.

İnsanlık için, artık savaşların son bulduğu, dünyanın yaşanabilir bir yer olabilmesi için, tek gerekenin saf sevgi olduğunun idrak edildiği, hiçbir çocuğun açlıkla sınanmadığı, kadınların şiddet görmediği, sokak hayvanlarının şu koca dünyaya fazla gelmediği bir yıl diliyorum.

Vicdanların sağır olmadığı, merhametin bol olduğu, iyiliğin kötülük karşısında zafer kazandığı bir yıl bekliyorum.

Her günün sonunda vicdanımla baş başa kaldığımda başımı yastığıma huzurla koyacağım geceler, şükürle uyanacağım umut dolu sabahlar diliyorum.

Elimi attığım her işimi hakkıyla yapabilmeyi, hak yemeden ama hakkımı da yedirmeden tüm emeklerimin karşılık bulacağı, dostlarımla keyifli seyahatlere çıkabileceğim, kahkahası bol, sohbeti bol, bereketli bir yıl diliyorum. Gelenlerin gidenleri aratmayacağı, gördüğümüzden eksik etmeyecek bir yıl olmasını diliyorum…

Biraz da bana torpil geçmesini ve güzel bir aşk hediye etmesini bekliyorum ve bu konuda sanırım biraz ısrarcıyım.

Dilerim 2024 hepimiz için şahane bir yıl olsun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.