Kağıthane Belediyesi’ne 5 önemli tavsiye!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kağıthane Belediyesi yazı dizimizin 5. ve son bölümünde, yaptığımız araştırmalar ışığında belediye yönetimine 5 tavsiyede bulunuyoruz.

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Ak Partili Kağıthane Belediyesi’nde son 10 yılda bütün müdürlüklerde yapılan tüm ihaleleri tek tek araştırıp kaleme aldı. Büyük ses getiren yazı dizimiz gündemi belirlemeye devam ediyor.  Bu ihalelerden bazıları ise kafaları karıştırmıştı. Kağıthane ve siyasi çevrelerde büyük merak uyandıran araştırma yazımızda pek çok çarpıcı bilgiyi okuyucularımızla paylaşmıştık. Yazı dizimizin 5. ve son bölümünde ise belediye yönetimine nacizane bazı önemli tavsiyelerde bulunmak istiyoruz.

1- Yaptığımız araştırmalarda, Kağıthane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Yeşil Adamlar Şirketi‘ne bugüne kadar toplam 283 milyonluk ihale verilmesi gözlerden kaçmadı. Öyle ki sözleşmesi 9 Aralık 2019’da yapılan temizlik ihalesi için 21 şirketin doküman alıp bunlardan sadece birinin yani Yeşil Adamlar’ın ihalede teklif vermesi düşündürücü. 20 şirket ne oldu da ihaleye girmekten vazgeçti, hiç kimsenin girmediği ihaleye Yeşil Adamlar’ın girmesini sağlayan etkenler acaba neydi? İhale şartnamesinde İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin inceleme konusu olabilecek sıkıntılı maddeler mi var mı? Tüm bunlar elbette araştırılması gereken konular…

2- Kağıthane Belediyesi Fen İşleri , İşletmeler Müdürlüğü ve Çevre Koruma Müdürlüğü ihalelerinde Salih Özbulut ismi çok öne çıkıyor.  100’den fazla ihale alan bu firma çok şanslı. Özellikle pazarlık usulü yapılan ihalelerde hep bu firma öne çıkıyor. Adresi Çekmeköy yani Anadolu yakası olan bir firmanın Kağıthane Belediyesi tarafından özel davet usulü ile sürekli ihalelere çağrılması oldukça dikkat çekici. Bir çok müdürlüğün sürekli bu firmadan alım yapması sanki ağız birliği yapmışcasına hareket edildiği yorumlarına neden olabilir. Kağıthane ilçesinde bu işi yapabilecek onlarca şirket varken Çekmeköy’deki bu şirketin özellikle seçilmiş olması meraklıları için ayrı bir inceleme konusu olabilir.

3- Kağıthane Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2017 yılında yaptığı 2 milyon 371 bin liralık bir ihale oldukça dikkat çekici. 18 şirketin doküman aldığı, 6 tanesinin teklif sunduğu ihalede sadece 1 şirketin teklifi geçerli sayılmış. İhaleye giren 5 şirketin tekliflerinin hangi gerekçelerle geçersiz sayılıp ihalenin tek şirkette kalmasına neden olunduğu merak konusu olabilir. Bu ihaledeki kafa karışıklığının yapılacak bir incelemeyle giderilmesi yerinde olur.

4- Kağıthane Belediyesi’nden ihale alan bazı firma ve şirketlerin sermayelerinin çok sembolik rakamlardan oluşmasına rağmen bunların belediyeden milyonlarca liralık ihaleler aldıkları görülüyor. Bu şirketlerden en göze çarpanı Baha Organizasyon. Bu şirketin İTO kayıtlarına göre sermayesi sadece 1000 TL iken belediyeden yaklaşık 18 milyon lira ihale aldığı görülüyor. Bu kadar az sermayeli firma ve şirketlere böylesi büyük ihaleler verilmesi belediyecilik açısından inceleme konusu yapılabilir.

5-Kağıthane Belediyesi’nde en göze çarpan konulardan birisi de bilişim şirketlerinin ve bazı reklam ajanslarının fazlaca ihale alması. Bir belediyede bu denli çok ihaleye giren bilişim firması ve ajans olması inceleme konusu olabilir.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Özçelik ve ekibine teşekkür ediyor, yukarıdaki bu yapıcı uyarılarımızı dikkate alacaklarına inanıyoruz.

Son söz olarak; Kağıthane yazı dizimizi bitirirken, dizimizde yayımladığımız tüm bilgi, belge ve ihale bilgilerinin noktasına virgülüne varıncaya kadar belgeli olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. İsteyen tüm kamu kurumları ya da adli merciler yazı dizimizdeki verileri gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

5. VE SON BÖLÜM BİTTİ 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.