Semra Özkaya; “Zekeriyaköy için çalışmaya devam”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı ve Muhtar Adayı Semra Özkaya, bugüne kadar yaptığı çalışmalarını SARIYER OLAY’a anlattı.

İŞTE MUHTAR SEMRA ÖZKAYA’NIN YAPTIĞI HİZMETLERDEN BAZILARI

* Geleceği birlikte inşa ettik. Eğitim için varız dedik. 2012’de eğitim öğretime giren okulumuza anaokulu ekleyerek, yanındaki okul arazisine (1411 Ada / 7 Parsel) Lise…

* Siteler bölgesine de (135 Ada 5 Parselde)  okul müracaatımızı yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden uygundur, görüşlerini aldık. Yatırım programına alınacak.

* Okuduğunu getir, okumadığını götür kitap kampanyamız da devam ediyor. Kütüphane ve etüt merkezi de yapacağız.

SAĞLIK OCAKLARI -112

* Sağlığınız bizim için öncelik dedik. 2010 yılında köy içine, 2018’de de siteler bölgesine Sağlık Ocaklarımızı yaptırdık. Çok yakın zamanda köyümüze 7/24 112 Ambulans İstasyonu da geliyor.

ARAMA, KURTARMA EKİBİ

* “Sallanmaya Vakit Yok” sloganıyla kurduğumuz Arama Kurtarma Ekibimizle acil durumlar karşısında hızlı ve etkili müdahale kapasitesine sahip olmanın huzurunu yaşıyoruz. Sizin için hazırız, güvenliğiniz bizim için bir önceliktir.

TELSİZ EĞİTİMLERİ

* Afet durumlarında iletişimi kesintisiz korumak için amatör telsizcilerle güç birliği yaptık. Amatör telsizciler yetiştirdik.

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ

* ‘İlkyardım Hayat kurtarır’ dedik ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardımcılar aldık. Ekip olarak afetlere hazırız. Eğitimlerimiz yangın eğitimi ile teorik ve uygulamalı olarak devam edecek. Siz de ekip arkadaşımız olabilirsiniz.

SPOR

* “Sağlıklı gençlik, ilerlemenin ve başarının anahtarıdır.” dedik ve 2009’da spor kulübümüzü kurduk. Halen başkanlığını yaptığım kulübümüzün çatısı altında gençlerimizle buluşuyor, birlikte hedeflere koşuyoruz.

* Kadınlarımızın sağlığını ön planda tutarak, onlara bu keyifli ve etkili egzersizle tanışma fırsatı sunuyoruz.

* Bedenin ve zihnin uyumlu bir dansı platestir dedik ve plates kursları açtık.

Kapalı spor salonumuz ve spor kompleksimiz de yakında.

KARAKOL, MOBESE

* Güvenliğimizi en üst düzeye çıkarmak ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturmak için kararlı adımlar attık. Polis merkezimizi yaptırarak, siz değerli halkımıza daha hızlı ve etkili güvenlik hizmeti sunmayı hedefledik.

* Mahallemizin çeşitli noktalarına yerleştirdiğimiz ve yerleştirmeye devam edeceğimiz MOBESE kameralarıyla, herhangi bir olumsuz duruma karşı anında müdahale şansına sahibiz.

* Talebimiz üzerine Garanti-Koza Çarşı Meydanı, 1.Cadde Jandarma Karakolu’nun olduğu kavşak, eski köy çıkışı, varyant çıkışı, Rumeli Feneri Caddesi, Acarlar Sitesi kavşağı, Orhan Keçeli Kavşağı’na kurulacak MOBESE kameraları da yatırım programında…

HAYVAN SEVGİSİ

* Sokak hayvanlarına yaptığımız her dokunuş, sevgiyle yazılmış bir destanın parçasıdır. Onlara olan hassasiyetimizle toplumun vicdanına hitap ediyor, onları sahiplenmeye ve korumaya teşvik ediyoruz. Yuvalar yapıyoruz.

Ayrıca toplumumuz faydasına Arama-Kurtarma timi için eğiteceğiz. Bu destanı hep birlikte yazacağız…

TEBLİGAT

* Yenilikçi Adımlar, Güvenli Bildirimlerle Tebligat Bildirim Sistemi’nin teknoloji ile buluştuğu yer muhtarlığımız…

(Evraklarınız muhtarlığa bırakıldı, tebligat bilginiz size SMS ile ulaştı)

SOSYAL SORUMLULUK

*  Sorumluluklarımızı yerine getirme bilinci ile yaşlılarımızın tecrübesinden, engelli dostlarımızın azmiyle ilham aldık;

Engelli kardeşlerimize ve huzur evlerine sevgiyle geldik;

Onların yüzlerine umut ekledik… Bir arada daha da güçlüyüz…

* Kullanmadığınız eşyalarınız, birilerinin yenileri oldu. Sosyal sorumluluk projelerinde yer aldık (Tekerlekli sandalye, kan ve organ bağışı vb.)

VEFA DESTEK GRUPLARI

* Dünyayı evlere kapatan pandemide ‘hizmette sınır yok dedik’ kurduğumuz Vefa Destek Grupları ile hasta olan komşularımızın ilaç, yiyecek gibi ihtiyaçlarını gidererek pandemiye karşı toplu güç oluşturduk.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

* Bağımlılık sadece bireylerin değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Bu bilinçle toplumun her kesimini bu mücadeleye katılmaya davet ediyoruz. Her bireyin, ailelerin ve kurumların katkısıyla bağımlılıkla mücadelede daha güçlü olabiliriz dedik ve ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ seminerleri düzenledik.

GÖNÜL KÖPRÜLERİ

* Muhtarlık çatısı altında doğal afetlere karşı birlikte hareket ediyoruz.

* “Biz Birlikte Türkiye’yiz, tüm sorunların üstesinden beraber geliriz” dedik, 13 adet yaşam konteynerini siz değerli halkımızın da destekleriyle yardım malzemelerini gönderdik.

* Her evden bir battaniye kampanyası yaptık.

* Batı Karadeniz’e gönül köprüleri kurduk.

* Yanan yüreklere canlara bir damla su olmaya gittik.

KÜLTÜR- SANAT

* Ankara başta olmak üzere, Edirne, Bursa, Eskişehir gibi şehirlerimize tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfetmek, yeni dostluklar kurmak ve birlikte anılar biriktirmek için kültür gezileri düzenledik.

Sokak tiyatroları yaptık. Bu unutulmaz deneyimlerle, köydeki dayanışma ve birlik duygusunu daha da güçlendirdik.

* Kültür gezilerimiz devam edecek…

* Köyümüzü bir kültür sanat merkezi haline getirme vizyonu ile sanatın rengiyle büyüteceğiz…

HIDRELLEZ – BABALAR GÜNÜ

* Geleneklerimizle buluştuk…

Doğanın uyanışı olan hıdrellezi, doğayla barış içinde yaşamaya ve onunla uyum içinde olmaya vurgu yaparak kutluyoruz.

* “Her gün annelerimizi ve babalarımızı kutlamak için bir neden var” dedik.

Her yıl geleneksel hale dönüştürdüğümüz ‘sepetini kap gel pikniği’ düzenliyoruz.

MİLLİ BAYRAMLAR

*Milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü sembolü olan Milli Bayramlarımızı, zaferlerimizle dolu gurur günlerimizi hep birlikte coşkuyla kutluyoruz.

Zaferlerle yoğrulmuş milli bayramlarımızı, geçmişin onuruyla, geleceğe umutla bakarak hep birlikte coşkuyla kutluyoruz.

Zaferlerimizle dolu milli bayramlarımızı, milletimizin kahramanlık destanını, umutla, coşkuyla kutluyoruz.

FİDE DAĞITIMI

*Toprağa umudu ekledik, muhtarlıkta fideler dağıttık, fidanlar diktik, geleceği yeşertiyoruz.

ORMAN TEMİZLİĞİ – ÇEVRE TEMİZLİĞİ

*Gerçekleştirdiğimiz orman temizliği projeleriyle, ağaçları koruyor, çevreyi temiz tutuyor ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir yaşam alanı bırakmak adına üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz.

ÇEŞME TADİLATI VE KAPTAJ

*Kültürel mirasımızın bir parçası olan köy içinde bulunan tarihi çeşmelerimizden Emetullah Hatun Çeşmesi’ni onararak doğal su kaynaklarımızın sürdürülebilir olmasını sağlıyoruz.

*Tarihi 1750’li yıllara dayanan Hüseyin Ağa ve Ayşe Hatun Çeşmesi’nin onarım ve restorasyon çalışmaları da devam ediyor.

BARİYER- ASFALT

*‘Güvenli yollar bizim ilkemizdir’

*Yol güvenliğimizi artıracak, bariyerler ve düzenli bakım ve iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. UKOME’nin yapmış olduğu eski köy girişi kavşak düzenlemesinin sonuna geldik. Siteler bölgesindeki trafik sorununu çözecek düzenlemeler de hazır…

Tüm bu düzenlemelerle, köy yollarımızda güvenli bir trafik ortamı sağlamak ve toplumumuzun trafik kurallarına uyan bir kültür oluşturmak için çaba harcıyoruz.

İETT, DURAKLAR, TRAFİK IŞIKLARI

*Yağmur, kar veya güneş, artık bu duraklarda beklerken sorun olmaktan çıktı.

Günlük yaşamımızı daha konforlu hale getirmek için attığımız adımlardan biri de İETT duraklarımız…

*Zekeriyaköy ilk ve ortaokul yolundaki belirlenen noktalara trafik ışıkları da yaptırarak, öğrencilerimizin ve velilerimizin güvenliğini ön planda tutuyoruz.

Daha yaşanabilir bir Zekeriyaköy yaratmak için çabalarımıza devam edeceğiz.

PARKLAR

*Yeni nesil oyun alanlarıyla büyüyoruz…

Parklarımız çocuklarımızın gülüşleriyle dolup taşıyor…

Yeşil ve keyif ve sevgi dolu daha çok parklarımız olacak…

SOKAK AYDINLATMALARI

*Sokak aydınlatmalarını yenileme, tamamlama ve yeni trafo merkezleri ile köyümüzü daha aydınlık, güvenli ve modern bir hale getireceğiz.

Bu projeleri başarıyla tamamlayarak köyümüzü daha yaşanabilir bir semt haline getirmek için sesiniz, nefesiniz olacağız.

Hızla gelişmekte olan köyümüzün belediye olabilmesi adına girişimlerde bulunmuştuk. Yolun sonu kendi kararlarını kendi verebilen BELEDİYE olmak.

Bir yanımız devlet bir yanımız millet anlayışı ile devletin kapılarını kendimiz için değil, köyümüz için temsil ettiğimiz kurum için çaldık. Muhtarlık kurumunu siyaset üstü tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz.

İŞTE BU AŞK VE AZİMLE;

Sosyal sorumluluk projelerinin amacını gönülden hisseden, ortak evrensel değerlere sahip çıkan, toplumsal yaşamın iyileştirilmesi için güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projelerde öncülük eden…

*Doğayı, hayvanları ve onların haklarını daima savunmayı vazife edinen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde

2009 itibariyle muhtarınız ve yeniden muhtar adayınız Semra Özkaya…

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Şeyi de anlattı mı?
    Hani “MUHTARI YAKAN OLAY” yazıp Google’da arattığımızda karşımıza çıkan haberini?

    Cevapla
  2. Seninleyim muhtarım herzaman süpersin

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.