Ören Kadınlar Grubu’ndan LÖSEV’e destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de nefes terapisinde yolları kesişen “Ören Kadınlar Grubu” çocuklara yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Huzur Mahallesi Sarıyer Oyak Sitesi‘nde yaşayan, 15-20 kişilik emekli kadından oluşan “Ören Kadınlar Grubu’nun” içerisinde ressam, bankacı, öğretmen ve yönetici meslekten olan bir çok emekçi kadın yer alıyor.

Ören Kadınlar Grubu, el ele vererek depremde yaşanan felaketten sonra çocuklar üşümesin düşüncesiyle tığ ve şişlerini ellerine aldılar. Deprem felaketi sabahı oturan 6 kadın, “Battaniye örelim” fikriyle bu yola çıktılar. Çıktıkları bu yolda sadece battaniye örmekle kalmayan kadınlar, depremzede çocuklara atkı, bere, hırka ve oyuncak gibi birçok şey ördüler. Ördükleri şeyleri ihtiyaç sahibi depremzede çocuklara ulaştırdılar. Deprem vesilesiyle yola çıkan ören kadınlar “Acımızı faydalı bir işe dönüştürdük” diyorlar. Huzur Mahallesi Muhtarı Nurgül Çakır ve Ören Kadınlar Grubu ile bir araya gelen, LÖSEV Gönüllü iletişimleri yönetmeni Burcu Durgun LÖSEV için yaptıkları projeler hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

“BİZ ACIMIZI FAYDALI BİR İŞE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Ören Kadınlar Grubu Yöneticisi Nilüfer Ulaş, ” Biz 6 Şubat depremiyle bir araya geldik. Genelde hepimiz bu sitede oturuyoruz. Biz ilk başta 5-6 kişi nefes grubuyla başlamıştık. Hepimizin mesleği farklı aslında ben ufak tefek şeyler yapıyorum ama örgü ördüğümün farkında değildim. Yardım ne yapabiliriz diye yola çıktık. Çıktığımız bu yolda toplam 60 koliden fazla bağış yolladık. Birçok ürün ördük. Ben 5-6 ay önce tesadüf eseri bir arkadaşım sayesinde Levent’te buluştuk. LÖSEV’de buluşalım dediler ve ben burada LÖSEV olduğunu bilmiyordum. Orada oturduk ve sohbet ederken aklıma geldi. Potansiyelimiz var ve herkes bir şey yapmak istiyor. LÖSEV’de direk yönetim bölümüne gittim ve konuştum. Benim Ören Kadınlar Grubum var ve herkes bir şey yapmak istiyor dedim. Onlarda evet neden olmasın dediler ve ilişkimiz böyle başladı. Biz mesela mümkün olduğu kadar orada buluşuyoruz. Oradaki ürünleri alıyoruz, destek oluyoruz. Çünkü oradaki satışların hepsi LÖSEV’li aileler tarafından yapılıyor. Kısacası, biz acımızı faydalı bir işe dönüştürdük” dedi.

“MADDİ VE MANEVİ HER TÜRLÜ DESTEĞİMİZ VAR”

Gönüllü İletişimleri Yönetmeni Burcu Durgun, “Öncelikle beni buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Lösev’i size detaylı anlatmaya çalışacağım. Bizim hikayemiz nasıl başladı ilk önce onu anlatmak istiyorum. Kurucumuz Dr. Üstün Ezer, hematolog doktor kendisi, çocuklar kendisinden bir televizyon istiyor ve bu durumu yönetime söylüyor. Yönetim hayır olmaz, ödenek yetersiz diyor ve hocam ölecekler zaten neden televizyon ile uğraşıyoruz diyor. Fakat doktorlar kendi arasında para toplayıp o televizyonu alıyorlar. Tabi ki bu böyle olmazdı, insanlar maddi yetersizlikten ölmemeli çünkü bu tedavisi olan bir hastalık. LÖSEV’in ilk kuruluş tarihi 8 Kasım 1998, Vakfımız Ankara merkezli bir vakıf. Şu an 9 ilde irtibat ofisimiz var. İstanbul, Kayseri, İzmir, Eskişehir, Samsun, Antalya, Ankara, Bursa, Adana bu illerimizde irtibat ofislerimiz var. Ben İstanbul’da Levent şubesinde çalışıyorum. Bizim için önemli olan Lösante’den önce yani 1998’de tedavide başarı oranımız yüzde 20 bugün tedavide başarı oranımız yüzde 96’lara ulaştı. Hastanemizde yatan 100 tane hastadan 96’sı başarıyla ayağa kalkıyor. Bu çok ciddi bir oran, tabi hedefimiz yüzde yüz olması ve bunun içinde çabalıyoruz. Şu an için LÖSEV de kayıtlı 85.000’e yakın hastamız var. Artık bu hastalar sadece Lösemili çocuklar değil. Her kanser hastasına her yaş grubuna bakıyoruz. Lütfen etrafınızda kanser hastası teşhisi konan varsa irtibata geçmesini sağlayın. Çünkü maddi ve manevi her türlü desteklerimiz var. 85.000 kayıtlı hastamız var dedim ama bunların yüzde 87’si askeri düzey geçimin altında ne yazık ki. Altı buçuk milyona yakın gönüllümüz, bin beş yüze yakın çalışanımız var şu anda. LÖSEV büyüdü dedik ama nasıl büyüdü diyoruz. 2016 yılından beri her yaş grubundan her kanser hastasına bakıyoruz. 25 yıllık bir vakıfız. Çok ödül aldık bu sürede. Ben gelen gönüllülere soruyorum; “Neden LÖSEV’e gönüllü oldunuz ?” Herkes diyor ki “güveniyoruz”. Türkiye güven endeksi sıralamasında ilk üç sırada yer alıyoruz ve bu bizi çok gururlandırıyor” dedi.

LÖSEV PROJELERİNDEN BAHSETTİ

  • Anne üretim atölyesi
  • Canım kardeşim ders evleri
  • İyilikler tırı
  • Lösemiyle yolculuk
  • Hayat bağları
  • Fedakar babalar
  • Lösev incileri
  • Fayda toplulukları
  • Kurum elçileri
  • Koli koli mutluluk çalışması
  • Kamuoyu bilinçlendirme
  • Gönüllü korosu
  • Kıymetlendirme & değerlendirme çalışmaları
  • Sağlıklı yaşam yürüyüşleri
  • Koşar adım LÖSEV çalışmalarını anlattı.

“LÖSEV’E YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Huzur Mahallesi Muhtarı Nurgül Çakır, muhtar olduğu süreçte “Ören Kadınlar Grubu” için tam destek vermeye devam ediyor. Mahallesi’nde ki dayanışma grubu ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü görevi gören Çakır, bu sefer de LÖSEV’e destek oldu. Oyak Sosyal Tesisleri’nde Ören Kadınlar Grubu ile LÖSEV Gönüllü İletişimleri Yönetmeni Burcu Durgun ile bir araya geldiler. Projeye katılanlar, LÖSEV doğru iletişim bilgi formu doldurdular. Yaptıkları çalışmaları nasıl gönderebilecekleri hakkında bilgi aldılar. Çakır, “Kız kardeşimin göğüs kanseri olması sebebiyle büyük ilgi duyduğum bir kurumdur. LÖSEV’in gerçekten çok güvenilir olduğunu düşünüyorum. Bende size her konuda bağışta bulunmaya ve yardımlar göndermeye devam edeceğim. Çok mutlu oldum ve bu konuda görev yaptığınız için tebrik ediyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.