Metin Akman

Türkiye’mizin menfaatleri her zaman önde gelir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım; aylar günler geçiyor yıllar geçiyor yani zaman su gibi akıyor kah mutlulukla kah hüzünle son yıllarda çoğunlukla sıkıntıyla geçiyor. Pandemi çok yüksek rakamlarda bulaşmaya devam ediyor, okulların açılmasıyla aklımız çocuklarımızda hem tedirginiz hem açık olsun istiyoruz. Tedbirler alınmış durumda hatta hangi şartlarda sınıfların karantinaya alınacağını bile belirlemişler inşallah ihtiyaç kalmadan geçecektir. Bu cesaretin sebebi aşı olanların çoğalması ve aşı olma yaşlarının düşmüş olması diye düşünüyorum. Aşı karşıtı olanlarla da (nedeni belli değil) mücadele devam ediyor. Bir FETÖ belası yıllarca Türkiye’yi kemirdi durdu. Yüzlerce vatanseveri vatan haini yaptı, elinden gelen bütün hainlikleri yapmaya çalıştı. Menfaat çatışmaları başlayınca foyaları meydana çıktı.

Kandırabildikleri ordu ve emniyet mensuplarını kullanarak kalkışma yapmaya kalktılar ama Atatürk Türkiye’sinin tokadını yediler fare gibi ezildiler gerçek vatanseverlerin hışmına uğradılar… Devletin içine öyle sızmışlar ki hala FETÖ mensubu olarak yakalananlar var. Böyle bir bela bir daha ülkemizin başına gelmemeli bunun içinde hiç bir zaman yetkililer ve halkımız gençlerimiz gaflet ve dalalet içine düşmemeliyiz. Atatürk’ün gösterdiği yoldan yürümeye devam etmeliyiz. Atatürk’ün söylemleri vatanı korumak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak, çağdaş medeniyete ayak uydurmak Türk milletinin zeki ve çalışkanlığını dünya milletlerine her zaman göstermek için en güzel en önemli rehberdir.

Orman yangınları ve sel felaketlerinden sonra devletimiz yaraların sarılması için rekor seviyede bir hızla insanlarımızı travmadan kurtarmak ve sağlık ve mutlu günlerine çabuk dönebilmeleri için çalışmaktadır. Ekonomi halen aynı seyirde devam ediyor her hangi bir iyileşme bugün için yok iyileştirme çalışmaları var tabi ki doğru teşhis ve doğru adımlar atılırsa düzelme olacaktır. Ekonomimizin bu halde olmasının en önemli sebeplerinden pandemi başta geliyor. Bir ara dünya milletleri arasında ticaret kalmamıştı. Ticaret olmazsa kazanç da olmayacağından mevcut rezervleri kullanarak idare yoluna gidildi ve ekonomimiz gittikçe zayıfladı. Tabi bu arada savunma sanayi konusunda yakalamış olduğumuz çıkışı kaybetmemek gerekiyordu ve yükselerek devam ettiğini görebiliyoruz.

Devam eden çok büyük yatırımlar var. Baraj, köprü ve otoyollar duble yollar gibi zaman zaman peş peşe açılışları yapılıyor. Bu yatırımlar gerekli miydi bence evet… Bir ülkenin büyümesi, kalkınması yaptığı ve yapacağı yatırımlarla gerçekleşir. Cumhurbaşkanı’nın sistemin karşısına güçlendirilmiş parlamenter sistemle çıkılıyor ama nasıl güçlendirileceğini bilen yok. Cumhurbaşkanı sisteminin sıkıntılı bir sistem olduğu birçok konuda demokrasi yokmuş izlenimi verdiğini hissettik. Cumhurbaşkanı’nın iyi niyetlerine rağmen sistemin revizyona ihtiyacı olduğu açıktır. Bence bunu en çok da Cumhurbaşkanı hissediyordur. Yakın gelecekte sistemin gerekli revizyonu yapılmalı veya parlamenter sistemin iyileştirilmesi yapılmalıdır. Yapılacak seçimle buna halkımız karar verecektir. Sistem düzeltilmesi için seçilecek Cumhurbaşkanı’nın bu yönde hareketi yürütebilecek bilgi ve siyasi tecrübesi olmalıdır. Hem büyük Türkiye’yi yönetmeli hem de sistemi düzeltme konusunda doğru adımlar atmalıdır.

Türkiye’mizin hak ettiği idare şekliyle yönetilmesi hepimizin arzusudur. ABD ile ilişkilerimiz soğuk bir şekilde devam ediyor. Türkiye’mizin menfaatleri her zaman önde gelir. ABD bizi kendi istekleri doğrultusunda etkilemeye çalışıyor. Belki de ABD geçmişte mandayı kabul etmeyip Kurtuluş Savaşı’nı yapmamızın hazımsızlığını taşıyordur! İktidarın da muhalefetin de tek hedefi Türkiye’mizin huzuru, refahı ve egemenliğidir. Halkımız demokrasiden kopamaz bütün kurumlarının demokrasiyi içlerine sindirmiş olmaları gerekmektedir. Başta siyasi partilerin parti içi demokrasiyi uygulamaları çok önemlidir. Siyasi parti liderleri durumlarını korumak için demokratik davranmayı unutabiliyorlar.

Yeni kurulan partinin (Memleket Partisi) Türkiye’mize siyasi zenginlik katacağına inanıyorum. Halkımızın ihtiyacından dolayı kurulmuş olduğunu düşünüyorum. Memlekete hayırlı olsun. Gıda fiyatlarındaki yangını yeni zamları konuşamadık ama bir dahaki ay iyi şeyleri daha çok konuşabiliriz inşallah… Gelecek yazıda Almanya seçimlerinin etkilerinden de bahsedebiliriz.

Hepimize huzur, sağlık ve mutluluk dolu bir Ekim ayı diliyorum.

Sevgilerimle…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir